MET WAT EN WAT NOG MEER

Het Enervarium
Elektronisch brainstormen: bij de brainstormsessies maakt het Enervarium gebruik van een elektronische brainstormmethodiek. Een methode waarbij iedere deelnemer aan de sessie beschikt over een laptopcomputer. Alle computers zijn via een netwerk aan elkaar verbonden. Zo worden de vragen individueel op het scherm gesteld en kunnen de deelnemers (anoniem) antwoord geven op de gestelde vragen. Door het netwerk verschijnen de antwoorden op een plenair bord. De antwoorden dienen als basis voor de onderlinge discussie die door de facilitator begeleid wordt.

Voordelen van elektronisch brainstormen

  • Anonimiteit verhoogt de kwaliteit / eerlijkheid van de antwoorden;
  • Proces wordt versneld doordat alle deelnemers gelijktijdig ‘aan het woord zijn’;
  • Verbaal sterken worden ’geëlimineerd’, er wordt geen denkrichting bepaald;
  • Beschikbaarheid van gegevens, alles wordt digitaal opgeslagen en is direct opvraagbaar;
  • Sessie verloopt gestructureerd waardoor verspilling van energie wordt voorkomen.

Brainstorm in het Enervarium
We maken tijdens de brainstormsessie gebruik van de Enervarium-computers die alle deelnemers in staat stelt hun gedachten de vrije loop te geven. Dus geen angst voor het durven uiten van afwijkende gedachten. Het systeem biedt de garantie voor anonimiteit. En, ook niet onbelangrijk, de methodiek elimineert de verbaal sterke. Iedereen komt aan bod en we hoeven het ijs niet te breken. Geen gedachte blijft onopgemerkt, geen idee is te groot of te klein.

Filosofie en achtergrond van Het Enervarium
Op basis van de overtuiging dat het delen van kennis door mensen en de overdracht ervan in de toekomst erg belangrijk wordt voor de innovatiekracht binnen bedrijven en organisaties, is in 1997 het initiatief voor Het Enervarium ontstaan. Een instituut dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe denktechnieken en deze onder professionele begeleiding toepast in brainstormsessies.

‘In het Enervarium kan elke deelnemer vrij
 zijn of haar mening geven, zonder angst voor kritiek. Er verdwijnen geen ideeën onder tafel en meningsverschillen worden direct duidelijk.’

Marketing, Creativiteit en Communicatie

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: