FailureLab 2014

FailureLab editie 2014 heeft plaatsgevonden op 21 & 22 november tijdens Lets Gro. Mede door het succes van dit eerste lab, willen ons concept doorontwikkelen tot een festival: het FiascoFestival in 2015.

IMG_20141120_112821

Hoe komt het dat mensen en organisaties liever vertellen over hun successen dan over hun mislukkingen? Waarom is de angst voor mislukken zo groot terwijl we allemaal weten hoe belangrijk het mislukken is voor het echte leren en duurzaam ontwikkelen.

Hoe het komt dat hoe ouder we worden, de angst te mislukken navenant toeneemt. Dat het hele onderwijssysteem gericht lijkt op foutloos werken. Zonder mislukking geen innovatie!

Ik ervaar dat er veel energie/geestdrift in en rondom mislukken zit. Het heeft een humoristische maar ook leerzame kant. In een tijd waar de meesten zich groot proberen te houden door te vertellen over behaalde successen, kan het juist zo bevrijdend werken door te vertellen over kleine en gigantische mislukkingen. Of deze ervaringen van anderen, ‘mislukkingen’, te horen en ze op die manier te herbeleven. Ik voorzie een KANS in iedere mislukking.

– Hent Hamming, mede initiator FailureLab 2014

Kijk voor hier voor meer informatie over het Failurelab 2014

-1